Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Utopence

Byly tak dobré, že jsme je vcelku nestihli nafotit
Do každé správné vandrácké kuchyně patří utopence. Doporučujeme zakoupit Davelské špekáčky, ty jsou zdaleka nejlepší jaké máme v Praze možnost sehnat. Připravíme si nálev. Na jeden litr vody použijeme zhruba 2dcl octa, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 4 kusy bobkového listu a přibližně 20 kousků hořčičných semínek. Vše smícháme, asi 10 minut povaříme a necháme vychladnout. Připravíme si buřty. Špekáčky oloupeme, nařízneme, vnitřek lehce nasolíme, trochu popepříme a pomázneme kořením na steaky. Dovnitř vložíme proužek slaniny, feferonku a plátek cibule. Takto zabalený špekáček vkládáme do sklenice a prokládáme je cibulí. Dbáme na to, aby špekáčky nebyly na sebe moc nahuštěné aby nám nálev lépe prolnul. Občas do vrstvy buřtů vhodíme další bobkový lístek. Takto celou sklenici navršíme a následně zalijeme nálevem. Párkrát protřepeme a vložíme do lednice. Je vhodné si trochu nálevu nechat vedle a jak bude hladina ve sklenici se špekáčky postupně klesat, doplňujeme tak, aby buřty byly zcela potopené. V chladu udržujeme nejméně 20 dní. Utopence jsou pak připraveny ke konzumaci. Jako příloha je nejlepší chléb.

    Suroviny :
  • špekáčky
  • ocet
  • cibule
  • nové koření
  • bobkový list
  • kuličky pepře
  • mletý pepř
  • hořčičné semínko
  • koření na steaky
  • feferonky
  • slanina nebo špek
  • voda
Zátiší s Whisky
Recepty  |  Autor: Jan Vála   14.8.2007  |  Přečteno: 102x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 6x | Průměrná známka: 1.7

 Komentáře: 2

Dž   28.10.07 - 16:31:11

A je divný že já tam ty buřtíky narval pod tlakem a nálev mi za ty tři neděle neklesnul ani o milimetr a přesto byly utopenečky nasáklý úplně ukázkově .

Bludi   18.9.07 - 15:19:35

Jako ve škole: Za 1
Po těchto utopencích zbyde jen mastný fous a chuť na pivo....

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1530890
Přístupů dnes : 272
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 8

Kalendář

Dnes je:

Sobota, 27.4.2024

<<04 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

dr.Gruntorád, předseda správní rady pivovaru v Nymburce je -

Normální člověkGraf 489
PodivínGraf 271
PožitkářGraf 269
ČuněGraf 278
DoktorGraf 284
SmolařGraf 244
Závidím muGraf 318
Já chci takyGraf 250
Kdo to je ? neznám.Graf 345
Vynikající herecká postavaGraf 307

Hlasů: 3056

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144