Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Buřty na pivu

Buřty na pivu ve finálním provedení
Nejsnadnější způsob tepelné přípravy špekáčků je jejich opečení nad ohněm nebo dřevěným uhlím. Buřty na pivu se také pečou, avšak jsou v lahodné omáčce. Jejich přípravu se vám pokusím trochu přiblížit. Seženeme jakékoliv špekáčky, osobně doporučuji Davelské. Buřty oloupeme a podélně nařízneme. Vnitřek lehce nasolíme a opepříme. Nakrájíme si cibuli na kolečka a vkládáme jí do naříznutých špekáčků. Ty pak naskládáme do pečící misky, pekáčku nebo hrnce a proložíme je další cibulí. Poměr buřtů a cibule je tak 3:1. Připravíme si směs na zalití. Do sladkého kečupu přidáme trochu pálivého, můžeme přidat i trochu chilli. Vzniklou směsí pak špekáčky zalijeme. Nakonec přilijeme asi tak 3 dcl černého piva a pekáč vložíme do trouby. Pečeme asi půl hodiny. Dají se připravit i v kotlíku nad ohništěm, tudíž je recept použitelný i na vandru. Jako příloha se nejlépe hodí chléb a na zapití samozřejmě pivo. Nejsem si jistý jestli po konzumaci tototo jída si můžete sednout za volant, osobně bych to ale nezkoušel. Alkohol by se měl sice vyvařit, jistota je ale jistota.

K příprave potřebujeme :
  • Špekáčky
  • cibule
  • sladký kečup
  • ostrý kečup
  • sůl
  • pepř
  • chilli (podle chuti)
Zbývá popřát dobrou chuť.
Recepty  |  Autor: Jan Vála   11.1.2008  |  Přečteno: 33x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 13x | Průměrná známka: 1.5

 Komentáře: 5

Lahvic   24.2.08 - 22:15:30

Měl jsem tu čest ochutnat Džardovy vylepšený buřty na pivu a smekám klobouk. No všechna čest, ten jeho recept je luxusní. K tý ochutnávce co mi přinesl bych měl ale jednu velkou výhradu, a to je množství . Protože postavit přede mě celý pekáč těch jeho buřtů, za 20 minut by nebylo co řešit. Jedním buřtem jsem se akorát namlsal

Zbývá ještě dodat na ten jeho recept LINK

Bludi   9.2.08 - 00:58:37

No vždyť je to jen ,,obyčejný´´ kečup s černym pivem Nicméně, pokud se to bude dostatečně dlouho zapékat, mohl by z toho vzniknout karamelovo pikantní omáčka k masu. Taková ta, co jí mají vždycky v hospodě na minutce a mě se ještě nepovedla...

Lahvic   8.2.08 - 22:01:04

Sůsek je na tom skoro to nejlepší. Nezbyde mi po něm nikdy ani molekula .... No napasírovat do něj prasátko taky není k zahození. Když se ti to povede, dej to vědět a já se do toho taky pustím.

Dž.   8.2.08 - 18:47:16

No já to připravuju v hluboký remosce a když to servíruju na talíř tak položím vuřt a lžící ho pokreju sosíkem a ten pak požívám coby omáčku jako k masu ...

Bludi   8.2.08 - 18:35:29

Tak mne napadlo, že tento kdo připravuje tuto pochoutku v hlubším pekáči stejně jako já, musí zákonitě narazit na problém co se zbytkem sosíku. Přeci jen maso zmizí hned a rohlík všechnu omáčku nenasaje. Jen co seženu nějaký pěkný maso (krkovička, panenka atd..) pustím se do experimentu, tak uvidíme...

Diskuzní forum

4.4.2020 | Jarda

Jak to vypadá s akcí vzhledem k současné situaci? ... [více]

2.4.2020 | Moučník

Ahoj kamarádi. Po hodně,hodně letech, se chci znova po ... [více]

1.4.2020 | Monča

Kačabača není ? 😭😭😭 Je to má sr ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 825040
Přístupů dnes : 93
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 2

Kalendář

Dnes je:

Úterý, 7.4.2020

<<04 / 2020>>
PoÚtStČtSoNe
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Nejbližší plánovaná akce je:

15.5. - 17.5.2020 - 30.let Minessoty
Zbývá 39 dní.

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Jaký je váš věk ?

méně než 15Graf 328
15-20Graf 214
20-25Graf 216
25-30Graf 184
30-35Graf 183
35-40Graf 203
40-45Graf 209
45-50Graf 206
50-55Graf 163
více než 55Graf 204

Hlasů: 2111

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2020 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ : 198-552-144