Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů


Špekáčková pomazánka


Špekáčková pomazánka, další produkt studené kuchyně. Tato chutná, snadno roztíratelná hmota, je pro svoji nezaměnitelnou chuť špekáčků vhodná ke konzumaci k pivu, či aperitivu, na dlouhých cestách. 15 minutová domácí příprava této domácí pochutiny vás odmění rychlým doplněním energie a zahnáním hladu na cestě, když není čas něco zdlouhavě připravovat. Stačí vytáhnout, pečivo a bagr a může se servírovat.

Co budeme potřebovat:

6 špekáčků

2 tavené sýry

3 sladkokyselé okurky

kečup

hořčice

sůl, pepř

Postup:

Špekáčky oloupáním zbavíme šlupky, rušivého to elementu ve výsledné pochutině. Špekáčky ochuzené o slupku nastrouháme, dále nastrouháme okurku. Přidáme tavený sýr, kečup a hořičici a mícháním vytvoříme mazlavou kašovitou hmotu. Konzistenci lze dále regulovat případným přidáním dalšího sýra. Na závěr vše osolíme a opepříme. Stejně tak jako u játrové pomazánky i zde můžeme dle chuti experimentovat s dalším kořením.


Vytištěno : 29. 3. 2024 | Autor : Jaroslav Zitta | 14.10.2007

https://www.minessota.cz/clanek.php?id=71