Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů


Záchrana srubu Kačabača


V pátek 16.2.07 jsme se na plánovanou akci sešli v hojném počtu. Z naší osady jsme se vypravili ve třech - Džarda, Láva a Medelák, za TO Bílá Sova jel Čundrboy a Tlak. Fordem jsme se dopravili do Staré Boleslavi, kde Čundrboy parkuje svého terénního plechového miláčka - Aro. Naložili jsme věci, lidi a zamířili na Mělnicko. Když jsme dorazili do Holan, stavili se místní hospůdce, kde jsme si trochu kápli do strojku, zavdali luxusní matjesy a vydali se na kempík Galathea. Tam jsme dorazili, nadlábli se, popili, poseděli a zahráli na kytary.

Zrána jsme vyrazili zpátky k autu, popojeli k našemu oblíbenému penzionu Ráj, kde jsme se pořádně nadlábli a poté zamířili na Kačabaču. Autem jsme zajeli až kam se smělo, tam jsme všechno naložili na záda a zbytek cesty se prohýbali pod těžkým nákladem pěšky. Na sroubku nás čekalo překvapení! Stav srubu byl více než žalostný. Rozbitá okna, spálené lavice, kamna stály na jediné dochované lavici u okna a s rourou vyvedenou ven. Okolo kamen bylo všechno opáleno - div že srub nechytl plamenem. A ze všeho nejhorší byl nepořádek. Když jsme srub vyklidili, odpadků jsme odtud odváželi 7 velkých igelitových pytlů!

Srub jsme nejdříve pořádně vyčistili, vyházeli všechno nepotřebné a shnilé. Následovala likvidace starých kamen a montáž nových. Ta jsme přivezli z domova, kde jsme je předtím kompletně zrekonstruovali - nový šamot, dvířka a popelník. Dovezli jsme nové roury, které jsme na místě snýtovali k sobě a napevno přidělali ke kamnům. Kamna jsme instalovali tam, kde stály původní - u skály. Poté jsme se pustili do okenic a koberců na palandy. Okenice jsou vyplněny plexisklem, jedna okenice je otvírací. Na závěr jsme opravili spoustu děr v zateplení srubu a nařezali jsme spoustu dříví. Založili jsme také novou kempovku.

Po částečné generálce srubu jsme zapálili v kamnech, aby vevnitř bylo jak v pokojíčku, nechali Džardu sedět na hlídce, posbírali bordel a vydali se zpátky do vesnice, kde jsme všechno naházeli do auta. Poté jsme navštívili místní putyku a následně se odebrali zpátky na sroubek. Protože se Džarda mezitím s topením činil, vevnitř jsme chodili v tričku s krátkým rukávem. Večer u kytar, dlabance a spousty pití neměl chybu! Ráno jsme se sbalili, nabrali zbytek věcí a dříve, než se autem vydali zpátky na Prahu, trochu se věnovali v okolí Geocachingu. Poté jsme se vypravili ještě na hrad Ronov. Vyšlápli jsme si stoupáček a na to jsme byli odměněni nádherným rozhledem po okolí. Ze zbytků dříví jsme si ještě udělali nahoře ohníček, upekli buřty, odlovili skrýš pro geocaching a pak už následovala cesta dolů a domů.

Důležité upozornění !!!

Prosíme všechny návštěvníky srubu Kačabača aby se snažili ve sroubku a okolí udržovat pořádek. Vždyť ten krásný srub je tu otevřený pro všechny. Nemá cenu ho přece znovu zničit! Snažte se prosím aby po vašem odchodu našli i jiní stejně útulné místo. Děkujeme všem slušným trampům a tímto zdravíme všechny čundráky, trampy, tuláky a další, kteří tento kouzelný kraj navštíví.


Vytištěno : 19. 4. 2024 | Autor : Jan Vála | 12.7.2007

https://www.minessota.cz/clanek.php?id=6