Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů


Koprová omáčka s vejcem


Suroviny

300 ml mléka

2 lžíce hladké mouky

100 ml smetany

150 ml vývaru z masoxu

40 gr másla

2 lžičky octa

1 lžíce vody

svazek kopru

sůl

cukr

2 Vejce



Příprava

1.V polovině studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek uvedeme do varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut. Podle potřeby zředíme vývarem. Nakonec přilijeme smetanu.

2.Kopr omyjeme a posekáme nadrobno. Svaříme ocet, vodu, usekaný kopr a máslo. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme.

3.Vejce uvaříme natvrdo , překrojíme napůl a vložíme do talíře

4.Přiznávám se knedlík jsem koupil hotový

5.Samozřejmě že omáčku lze koupit taky hotovou , ale pokus o domácí přípravu se zdařil takže chemická verze se nekonala.

6.Dobrou chuť


Vytištěno : 16. 5. 2024 | Autor : Jaroslav Kovanda | 18.12.2007

https://www.minessota.cz/clanek.php?id=98