Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů


Játrová pomazánka


Pomazánka, chutná, obvykle studená kašovitá hmota, vhodná k mazání na různé druhy pečiva, topinek toastů a podobně. Doporučuje se servírovat hlavně ke snídani, kdy spolehlivě zasytí a srovná chuť v ústech po předchozím alkoholovém opojení. Dále přijde k chuti kdykoliv v průběhu dne, kdy člověka takzvaně honí mlsná, tj. snídaně už byla a do oběda daleko....

Budeme potřebovat:

1 velká játrová paštika nebo Májka

1 majolka

1 vejce uvařené natvrdo

1 sladkokyselá okurka

1 cibule (nejlépe šalotka)

pepř, sůl, pažitka

Postup:

Majolku dáme do misky a utřeme s paštikou, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, nastrouhanou okurku, nakonec nadrobno pokrájené vařené vejce. Osolíme, dle chuti opepříme a ochutíme posekanou pažitkou. Vyhodou nejen pomazánek je určitá možnost experimentovat s kořením, a tak máme-li náladu, můžeme chuť doštelovat dále třeba trochou česneku, 4-barevným pepřem a pod.Fantazii se meze nekladou.


Vytištěno : 16. 5. 2024 | Autor : Jaroslav Zitta | 14.10.2007

https://www.minessota.cz/clanek.php?id=70