Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Brdy 2006

JasnoJasno JasnoPolojasno (3 dny) (17 km) Před 17.lety a 10.měsíci Červenec 2006
Cesta směrem k Valdeku
Už dlouho jsme odkládali výpravu do hlavní části Brd a v červenci 2006 se nám jí konečně povedlo dohodnout. Víkendy jsme měli pracovně vytížené, proto jsme si vzali dovolenou a vyjeli v týdnu. Tentokrát jsem vyrazil já (Láva), Medelák a Čundrboy. Ve středu dopoledne jsme se s Medelákem sešli u mě doma a zatímco jsem ještě balil věci, otevřeli jsme flašku vína, kterou jsme dostali od našeho šéfa, pro kterého jezdíme MHD. Byl to nějaký dovoz z Ruska a bylo luxusní. Ještě že jsme měli dvě. Vyrazili jsme na metro a tím pak na Hlavní, tedy Wilsonovo nádraží. Zde jsme zakoupili zásoby piva a protože bylo horko, hned jsme si od dvou lahváčů ulehčili. Sraz s Čundrboyem jsme měli na Smíchově, proto jsme nasedli na první vlak ve směru na Beroun a popojeli jednu stanici. Na Smíchovském nádraží jsme se chvilku hledali a nakonec jsme se úspěšně našli. Nasedli jsme na vlak jedoucí na Plzeň a zhruba po hodině a půl jízdy vystupovali v Hořovicích. Nastal problém, do Komárova, kam jsme plánovali popojet autobusem, už ten den žádný povoz hromadné přepravy osob nejel. Čundrboy nás úspěšně odtáhl od nádražní restaurace, kam jsme ihned s Medelákem zamířili. Vyrazili jsme tedy pěšky dál a na konci Hořovic dali trochu odpočinek. Čundrboy se dal na autostop a po necelých 10-ti minutách nám zastavil Ford. Odvezl nás až do Komárova, kde nás vysypal rovnou před hospodou, proto jsme tedy neváhali a zapadli na zahrádku před ní. Pár piv, nějaké drobné jídlo a už jsme se vypravili dál směrem na přehradu Záskalská. Na přehradní hráz jsme dorazili až navečer, kdy se pomalu začalo stmívat. Rychle jsme vlezli do vody a trochu si zaplavali. S houstnoucí tmou jsme vylezli na břeh, oschli a dohadovali se kam dál. V plánu bylo jít si lehnout kus od přehrady do lesa a ráno pak pokračovat v plánovaném směru. Vše nakonec vyřešila GPSka, která objevila necelých půl kilometru odtud hospodu. Proto jsme tedy neváhali a vypravili se tam. Přes les to byla chvilička a už nás uvítaly první domky vesničky Chaloupky. V hospodě byla perfektní zahrádka s překrásnou obsluhou, proto jsme se tu zdrželi do pozdních nočních hodin. Pak jsme se vydali zpátky k přehradě, kde jsme si ustlali v lese nad ní a v mžiku spali.

S ranním rozbřeskem jsme vstali, pojedli paštiku a v sílícím horku se nechali zlákat vodní hladinou. Vklouzli jsme do průzračných vod a strávili střídavě na souši a ve vodě přes dvě hodiny. Od koupání nás vytáhla až žízeň a proto jsme vyrazili "na jedno" do Chaloupek. Hospoda byla však ještě zavřená, zato krámek naproti ní byl otevřený. Dali jsme po několika lahváčích a naší klasickou snídani - Romadúr. Právě otevřeli hospodu naproti, tak jsme jí tedy navštívili, dali jedno a vypravili se do sílícího vedra. Chvíli jsme šli po silnici, pak se nám ale povedlo před pálícím sluníčkem zapadnout do lesa. Šli jsme lesem podél potoka směrem k hradu Valdek. Na hrad jsme ale nemířili, cíl naší cesty jsme si zvolili jedno jezírko, které se pomalu ani v mapách nevyskytuje. Čundrboy to tady však dobře znal a tak nás neomylně po dvou hodinách pochodu dovedl až na jeho břeh. Voda tady je ještě čistější než na Záskalské a proto jsme tam tedy na Adama hned vlezli. Voda krásně teplá a čistá, zato těch hovad co tu bylo. Zabít se nám jich povedlo snad na padesát a i to bylo málo s porovnáním s těmi hejny co jich tu bylo. Odpoledne již pokročilo a my jsme se zvedli a pokračovali jsme dál směrem na Jince. Nejdříve jsme si vyšlápli pořádný stoupák. Nahoře byla spousta okopů pro tanky a dalších různých připomínek minulé armádní činnosti. Po hodině pochodu se v dálce objevily Jince, cíl naší dnešní cesty. Spěchali jsme, ráno jsme chtěli jet vlakem na Prahu, protože můj parťák v práci pořádal rozlučku před odchodem do důchodu. Tehdy jsem ještě nevěděl že ho v pátek uvidím naposledy. Teď jsme ale po další hodině chůze za večerního šera dorazili do Jinců, kde jsme vyhledali první hospodu. Točili Staropramen a moc dobře vařili. Ale protože byl všední den, tak brzo zavírali. Najedeni a nějakým tím pivem v žaludku jsme se vydali ještě dál, kde jsme tušili nějaké dobré místo na spaní. Na železniční stanici Rejkovice jsme koukli v kolik nám jede ranní vlak a vydali jsme se stoupákem nahoru nad vesnici. U prvních stromů v lese jsme našli svoje místo na spaní.

Ráno nás vzbudil budík, my jsme rychle zabalili a razili na vlak. Čundrboy se od nás odtrhl a vyrazil se podívat k němu na osadní kemp, ležící odtud nedaleko. Dorazil domů až večer. My jsme stihli vlak akorát, ten nás odvezl do Zdic. A odtud je to do Prahy jen kousek.
Na Smíchovském nádraží Čundrboy s Medelákem na Smíchově Ochutnávka vína v metru Víno z dovozu, lahůdka !! Zajímavé pozadí Ve vlaku směrem na Hořovice Čundrboy v hospodě v Komárově A vyrážíme z Komárova dále Komárov Láva v hospodě v Chaloupkách Medelák s Čundrboyem Celá sestava v hospodě v Chaloupkách Láva ležící, připravující se na spánek Čundrboy vybaluje před spaním Láva ležící, spící Ranní balení Čundrboy na Záskalské Výsledek dvou piv :-) Únava po prožitém úsilí
Popis akce  |  Autor: Jan Vála   18.8.2007  |  Přečteno: 128x  | Mail Printer
20 souřadnic ke stažení.

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 10x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 0

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1542403
Přístupů dnes : 154
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 9

Kalendář

Dnes je:

Středa, 15.5.2024

<<05 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

K Cmundě(bramborák) se jako nápoj absolutně nehodí

voda (čistá bez příchuti)Graf 569
minerálkaGraf 303
limonádaGraf 317
pivoGraf 330
kořalkaGraf 283
mlékoGraf 344
asfalt, bo teče moc pomaluGraf 335
kdo je ta cmunda???Graf 272

Hlasů: 2753

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144